Okrasa łamie przepisy: Kuchnia myśliwska
magazyn kulinarny Polska
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Przed laty dziczyzna królowała na polskich stołach, dzisiaj jest już niemal zupełnie zapomniana. Karol postanawia ją przypomnieć. Przygotowuje potrawy z bażanta, sarny oraz dzika.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
Czw, 09.05 7:15
Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski
Czw, 09.05 7:45
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia bez mleka
Czw, 09.05 8:20
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska
Czw, 09.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny
Czw, 09.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
Czw, 09.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy
Czw, 09.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Pt, 10.05 0:30
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach
Pt, 10.05 7:20
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu
Pt, 10.05 11:35
i 6 późniejszych emisji