Ewa gotuje (301)

magazyn kulinarny Polska 2017  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Odcinek inspirowany kuchnią japońską.Prowadząca przyrządzi tradycyjną zupę miso-shiru oraz pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser poda lody z zieloną herbatą.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie się od przyrządzenia tradycyjnej zupy miso-shiru. Jako danie główne Ewa Wachowicz poda pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser będą bardzo lubiane w Kraju Kwitnącej Wiśni lody z zieloną herbatą. Prowadząca odwiedzi też japońską restaurację i zdradzi tajniki przygotowania sushi.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...