Ewa gotuje (296)

magazyn kulinarny Polska 2017  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu i Meksyku, serwując potrawy kuchni tex- mex. Jako pierwsza trafi na stół pikantna zupa meksykańska na mielonej wołowinie.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa Wachowicz postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu i Meksyku, serwując potrawy kuchni tex-mex. Jako pierwsza trafi na stół pikantna zupa meksykańska na mielonej wołowinie, z dużą ilością czerwonej fasoli. Na drugie danie Ewa upiecze żeberka w stylu tex-mex. Deser będzie zaskakujący - czekoladowe ciasto bez grama mąki, za to na czerwonej fasoli.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...