Ewa gotuje (286)
W skrócie
Ewa Wachowicz postanowiła sięgnąć po przepis na udka kurczaka, duszone z rodzynkami i żurawiną oraz papryką. Do mięsa poda ciekawą marchewkę z imbirem - doskonałą zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Jesień to doskonały czas na potrawy sycące i kolorowe. Dlatego też Ewa Wachowicz postanowiła sięgnąć po przepis na udka kurczaka, duszone z rodzynkami i żurawiną oraz papryką. Do mięsa poda bardzo ciekawą marchewkę z imbirem - doskonałą zarówno na ciepło, jak i na zimno. Po daniu głównym przyjdzie czas na deser - tym razem gospodyni tego magazynu kulinarnego upiecze szarlotkę z budyniem.