Kuchenne rewolucje (5/13)

program rozrywkowy Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Właściciel restauracji Stary Browar, pan Marek, przez lata prowadził firmę z branży drzewnej. Za namową przyjaciela otworzył lokal w budynku z 1866 roku. Jego restauracji brakuje charakteru.

Oglądaj w telewizji

Pt 27.12 20:00
Food Networklogo

Opis

Magda Gessler zna receptę na sukces. Jej talent, poczucie smaku, determinacja i doświadczenie pozwoliły zrewolucjonizować setki restauracji, a przede wszystkim sposób myślenia o biznesie u nawet najbardziej opornych właścicieli. W kolejnym sezonie Magda Gessler nie będzie narzekać na nudę. Skonfrontuje się z najtrudniejszymi do tej pory rewolucjami. Przemierzy setki tysięcy kilometrów, by ocalić przed bankructwem podupadające lokale. Odwiedzi restauracje m.in. w Pile, Bolesławcu i Sandomierzu.

Właściciel restauracji Stary Browar, pan Marek, przez lata prowadził dobrze prosperującą firmę z branży drzewnej. Światowy kryzys zmusił go do zmiany zajęcia. Za namową przyjaciela otworzył lokal w budynku, który został postawiony w 1866 roku. Przez ponad 50 lat działał tam browar i restauracja. Pan Marek postanowił nawiązać do historii miejsca. Wystrojem wnętrz zajęła się jego żona. Jednak do białych, rustykalnych mebli i kwiatków w kieliszkach nie pasuje niemiecki klimat browaru. Menu również ma nieokreślony charakter - włoski kucharz gotuje rodzime dania, a jego młodszy polski kolega ambitnie serwuje modne potrawy, np. policzki wołowe. W rezultacie restauracji brakuje charakteru i gości.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...