Kuchenne rewolucje: Częstochowa, Diavolo (14/17)
W skrócie
W Częstochowie przyjaciele Piotr i Przemek otworzyli lokal Diavolo. W menu są dania kuchni włoskiej, meksykańskiej, ukraińskiej i polskiej. Magda Gessler ma zamiar nadać biznesowi nieco inny kierunek.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler podróżuje po kulinarnej mapie Polski już od dziesięciu lat. Nowy sezon przyniesie niemal niemożliwe rozwiązania - wszystko, by pomóc upadającym restauracjom otworzyć się na nowe smaki. Ekspertka odwiedza m.in. Chorzów, Ustroń, Piłę, Szczecinek, Banino i Napachanie.
W Częstochowie, przy uliczce sąsiadującej ze słynnym klasztorem na Jasnej Górze, przyjaciele Piotr i Przemek otworzyli lokal Diavolo. Pierwszy z nich był wcześniej zatrudniony w banku, ale drugi prowadził dobrze prosperującą pizzerię. Stwierdzili więc, że poradzą sobie z restauracją. Niestety, klienci tam nie zaglądają, zamiast tego wybierają ofertę konkurencji. Właściciele zawarli w karcie dania kuchni włoskiej, meksykańskiej, ukraińskiej, a także polskiej. Magda Gessler ma zamiar nadać biznesowi nieco inny kierunek.