Kuchenne rewolucje: Białystok - Zielony Nosorożec (9/13)
W skrócie
Białystok. W akademiku Beata i Paweł otworzyli bufet z kuchnią wietnamską. Przez pandemię stracili klientów. Magda Gessler przybywa na pomoc.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka, znów podejmuje próbę ocalenia lokali gastronomicznych, które straciły swój blask. Widzowie przekonają się, jakie miejscowości odwiedzi tym razem, kto weźmie sobie do serca rady ekspertki, a kto je odrzuci, ponieważ będzie wiedział lepiej. Pierwsi z wymienionych mogą liczyć na nowy, pełen sukcesów rozdział w życiu.
Białystok - stolica Podlasia i największe miasto północno-wschodniej Polski. Turyści odwiedzają to miejsce ze względu na wspaniałą architekturę czy urokliwą przyrodę. W jednym z tamtejszych akademików Beata oraz Paweł zdecydowali się otworzyć bufet z kuchnią wietnamską. Nadali biznesowi orientalną nazwę Zielony Nosorożec. Gotował u nich prawdziwy kucharz z Wietnamu - wówczas interes cieszył się popularnością, ale tylko wśród studentów. Niestety, kiedy nadeszła pandemia, co wiązało się ze zdalnym nauczaniem, nastąpił odpływ klientów. Właściciele bezskutecznie starali się więc przyciągnąć gości spoza akademika. Popadli w długi, musieli wziąć kredyt na utrzymanie restauracji. Postanowiła im pomóc menadżerka Magda, która napisała w tajemnicy do Magdy Gessler.