Dolce vita według Davida Rocco: Ocet (13)

(David Rocco's Dolce Vita 4: Vinegar)

serial dokumentalny Kanada 2010  od 12 lat

W skrócie

Znajduje się w każdej kuchni, choć nie cieszy się taką sławą jak oliwa czy wino. David wybiera się do toskańskiego miasteczka Volpaia, aby sprawdzić, jak wytwarza się ocet.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W czwartym sezonie programu Dolce vita według Davida Rocco gospodarz i jego rodzina wracają do korzeni i przeprowadzają się do liczącego kilkaset lat domu na toskańskiej prowincji, w pobliżu Chianti. Davida fascynuje kuchnia chłopska, na której opiera się włoska tradycja kulinarna. Gotuje przy użyciu świeżych, sezonowych składników, po które może sięgnąć każdy kucharz-amator.

W tym odcinku

Znajduje się w każdej kuchni, choć nie cieszy się taką sławą jak oliwa czy wino. David wybiera się do toskańskiego miasteczka Volpaia, aby sprawdzić, jak wytwarza się ocet. Następnie wykorzystuje go w kuchni. Miejscowi producenci słyną także z vin santo. Przyrządzane z nim desery to prawdziwe niebo w gębie.

Zobacz także

Ładuję...