Smakuj świat z Pascalem (3/9)
W skrócie
Na targu w stolicy Gruzji prowadzący próbuje różnych serów. Następnie rusza do Uszguli, gdzie przygotowuje roladki z bakłażana z masą orzechową. Kolejny przepis to mięsno- warzywny gulasz.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pascal Brodnicki po raz kolejny udowodni, że niestraszne mu gotowanie w najdalszych zakątkach świata. W każdym odcinku podzieli się z widzami oryginalnymi przepisami różnych potraw. Wraz z miejscowymi amatorami dobrego jedzenia przygotuje lokalne przysmaki.
Na targu w stolicy Gruzji prowadzący poznaje smaki rożnych rodzajów serów. Następnie wyrusza do Uszguli, najwyżej położonej wioski w Europie. Przygotowuje tutaj roladki z bakłażana z masą orzechową. Kolejny przepis to mięsno-warzywny gulasz. W rejonie Dżawacheti zatrzymuje się w obozie azerskich pasterzy, gdzie próbuje czaczy - słynnego gruzińskiego alkoholu. Miejscowi postanawiają ugościć kucharza szaszłykami ze świeżo oprawionej jagnięciny. W pewnej restauracji w Tbilisi smakuje znanych "chinkali". Pascal na końcu swej wyprawy delektuje się prawdziwym adżarskim chaczapuri.