Smakuj świat z Pascalem (3/9)

reality show Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Na targu w stolicy Gruzji prowadzący próbuje różnych serów. Następnie rusza do Uszguli, gdzie przygotowuje roladki z bakłażana z masą orzechową. Kolejny przepis to mięsno- warzywny gulasz.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Pascal Brodnicki po raz kolejny udowodni, że niestraszne mu gotowanie w najdalszych zakątkach świata. W każdym odcinku podzieli się z widzami oryginalnymi przepisami różnych potraw. Wraz z miejscowymi amatorami dobrego jedzenia przygotuje lokalne przysmaki.

Na targu w stolicy Gruzji prowadzący poznaje smaki rożnych rodzajów serów. Następnie wyrusza do Uszguli, najwyżej położonej wioski w Europie. Przygotowuje tutaj roladki z bakłażana z masą orzechową. Kolejny przepis to mięsno-warzywny gulasz. W rejonie Dżawacheti zatrzymuje się w obozie azerskich pasterzy, gdzie próbuje czaczy - słynnego gruzińskiego alkoholu. Miejscowi postanawiają ugościć kucharza szaszłykami ze świeżo oprawionej jagnięciny. W pewnej restauracji w Tbilisi smakuje znanych "chinkali". Pascal na końcu swej wyprawy delektuje się prawdziwym adżarskim chaczapuri.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...