Ewa gotuje (246)

magazyn kulinarny Polska 2015  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Im na zewnątrz robi się cieplej, tym chętniej sięgamy po dania lekkie i szybkie w przygotowaniu. Prowadząca Ewa Wachowicz zaproponuje pyszne potrawy na cieplejsze dni. Na początek wytrawny chłodnik.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Im na zewnątrz robi się cieplej, tym chętniej sięgamy po dania lekkie i szybki w przygotowaniu. Zamiast treściwego krupniku czy rosołu robimy delikatną zupę jarzynową lub chłodnik, a zamiast schabowego z kapustą - kurczaka lub rybę z nowalijkami. Również Ewa Wachowicz zaproponuje pyszne potrawy na cieplejsze dni. Na początek przygotuje wytrawny chłodnik z melona i arbuza, a następnie dorsza w płatkach migdałów na sałacie z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Na deser z kolei zaserwuje trójkolorową chałkę.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...