Okrasa łamie przepisy: Gotowanie dla strażaków
W skrócie
Okrasa jedzie w okolice Lidzbarka Welskiego, gdzie zaprosili go strażacy z lokalnych OSP. Tam przygotowuje dwie potrawy - grochówkę na wywarze rybnym, a także bigos ugotowany na podrobach.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol jedzie w okolice Lidzbarka Welskiego, gdzie zaprosili go strażacy z lokalnych Ochotniczych Straży Pożarnych. Tam przygotowuje dwie potrawy, które ratownicy zazwyczaj jedzą po zakończonych sukcesem akcjach, grochówkę przyrządzoną na wywarze rybnym, a także bigos ugotowany w nietypowy sposób, na podrobach.