CANAL+ KuchniaProgram TV na Środa 4.06.2025
6:00 |
Dziennikarka Julie Andrieu jest znana z kulinarnych podróży. Tym razem zakłada ogród. To najlepszy sposób, by zawsze mieć pod ręką świeże składniki. Specjaliści pomogą jej wybrać najlepsze odmiany.
|
---|---|
7:10 |
Dziennikarka Julie Andrieu jest znana z kulinarnych podróży. Tym razem zakłada ogród. To najlepszy sposób, by zawsze mieć pod ręką świeże składniki. Specjaliści pomogą jej wybrać najlepsze odmiany.
|
8:15 |
|
10:15 |
![]() Jenn Sharp wyrusza w podróż po kanadyjskiej prowincji Saskatchewan. Chce pokazać, jak wyglądają uprawy i jak wytwarzana jest żywność. Odwiedza rolników, sadowników, pszczelarzy i drobnych przetwórców.
|
|
|
10:45 |
![]() Jenn Sharp wyrusza w podróż po kanadyjskiej prowincji Saskatchewan. Chce pokazać, jak wyglądają uprawy i jak wytwarzana jest żywność. Odwiedza rolników, sadowników, pszczelarzy i drobnych przetwórców.
|
11:15 |
|
12:15 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
|
12:50 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
|
13:20 |
![]() Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
|
13:50 |
![]() Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
|
14:20 |
|
14:50 |
![]() Tomasz Jakubiak udaje się w głąb wyspy na targ farmerski. Na to wydarzenie ściągają całe rodziny. Nie tylko prowadzą tu handel i robią zakupy, ale też spotykają się ze znajomymi i biesiadują.
|
15:25 |
![]() Łowiska wokół Madery obfitują w ryby i owoce morza. Tomek Jakubiak na targu w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy.
|
15:55 |
Znany szef kuchni szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode m.in. zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu.
|
16:55 |
![]() Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. W tym odcinku skupi się na daniu często goszczącym na polskich stołach - kotlecie schabowym.
|
17:20 |
![]() Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
|
17:50 |
Kucharze stają do rywalizacji, której stawką jest podpisanie umowy ze znanym wydawnictwem. Muszą przekonać jury, że ich przepisy są wyjątkowe, a książka ich autorstwa ma szansę zostać bestsellerem.
|
18:50 |
![]() Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
|
19:20 |
![]() Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
|
19:50 |
![]() Szefowa kuchni Sachie Nomura wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Sachie gotuje również wybrane dania.
|
20:25 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować różne przysmaki.
|
21:00 |
![]() Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
|
21:55 |
![]() Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
|
22:45 |
![]() Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
|
23:00 |
![]() Dokumentaliści udają się na farmę prowadzoną od 1998 roku w River Cottage w hrabstwie Dorset przez szefa kuchni Hugh Fearnleya-Whittingstalla. Przyglądają się codziennemu życiu blisko natury.
|
0:00 |
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
|
0:35 |
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
|
1:10 |
![]() Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
|
1:40 |
![]() Jagna Niedzielska, popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Radzi, jak efektywnie wykorzystywać dostępne w kuchni produkty, by zminimalizować straty.
|
2:10 |
![]() Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
|
2:45 |
![]() Zachwycające krajobrazy w połączeniu z bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi Półwysep Bałkański.
|
3:20 |
![]() Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
|
3:55 |
![]() Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
|
4:20 |
Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
|
4:55 |
![]() Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
5:30 |
![]() Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.