Jakubiak rozgryza Maderę: Ryby i owoce morza (4)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Łowiska wokół Madery obfitują w ryby i owoce morza. Tomek Jakubiak na targu w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy.

Oglądaj w telewizji

So 2.11 8:00
CANAL+ Kuchnialogo
So 2.11 16:25
CANAL+ Kuchnialogo
So 2.11 23:45
CANAL+ Kuchnialogo
Wt 12.11 15:25
CANAL+ Kuchnialogo
Śr 13.11 14:50
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.

Łowiska wokół malowniczego archipelagu Madery obfitują w ryby i owoce morza. Większość miejscowych potraw opiera się właśnie na tych właśnie składnikach. Tomek Jakubiak na targu Mercado dos Lavradores w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W niewielkim nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy i kilku innych ciekawych dań.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...