Jakubiak rozgryza Maderę: Egzotyczne owoce (2)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Targ w Funchal słynie z bogactwa tropikalnych owoców. Stragany uginają się tu pod ciężarem mango, marakui, bananów czy ananasów. Zafascynowany tym widokiem Tomasz Jakubiak wybiera się na plantację.

Oglądaj w telewizji

Pt 8.11 15:25
CANAL+ Kuchnialogo
So 9.11 8:00
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 10.11 12:00
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 10.11 21:25
CANAL+ Kuchnialogo
Pon 11.11 14:50
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.

Targ w Funchal słynie z bogactwa pysznych, tropikalnych owoców. Stragany uginają się tu pod ciężarem mango, marakui, bananów czy ananasów. Zafascynowany tym widokiem Tomasz Jakubiak wybiera się na plantację, gdzie są one uprawiane. Zamierza spróbować egzotycznych koktajli.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...