CANAL+ KuchniaProgram TV na Piątek 19.04.2024
6:00 |
![]() W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
|
---|---|
6:55 |
![]() Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
7:20 |
![]() Prowadzący Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki razowe, na słono, na słodko, na zakwasie oraz z ziarnami.
|
7:45 |
![]() Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.
|
|
|
8:15 |
|
10:15 |
![]() Brytyjski szef kuchni prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić wszystko - począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce.
|
10:45 |
![]() Brytyjski szef kuchni prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić wszystko - począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce.
|
11:15 |
|
12:15 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
12:50 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
13:20 |
![]() Znany szef kuchni Jamie Oliver przygotowuje kolejne smakowite dania, które składają się jedynie z pięciu składników. W każdym z odcinków kucharz prezentuje cztery niepowtarzalne potrawy.
|
13:50 |
![]() Znany szef kuchni Jamie Oliver przygotowuje kolejne smakowite dania, które składają się jedynie z pięciu składników. W każdym z odcinków kucharz prezentuje cztery niepowtarzalne potrawy.
|
14:20 |
![]() Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
|
14:50 |
![]() Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
15:25 |
![]() Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
15:55 |
![]() Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
|
16:50 |
![]() W zimowej scenerii kanadyjskiej prowincji Spencer Watts dzieli się przepisami na pyszne i proste dania. W każdym odcinku prezentuje trzy przepisy na potrawy, które każdy bez trudu przyrządzi w domu.
|
17:20 |
![]() W zimowej scenerii kanadyjskiej prowincji Spencer Watts dzieli się przepisami na pyszne i proste dania. W każdym odcinku prezentuje trzy przepisy na potrawy, które każdy bez trudu przyrządzi w domu.
|
17:50 |
![]() Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
|
18:50 |
![]() Popularny kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zamierza bliżej poznać kraj swoich przodków. Odwiedza Mediolan, Weronę, Wenecję, Genuę, Turyn, Bolonię oraz Rzym.
|
19:20 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
19:50 |
![]() Mistrz kulinarny Curtis Stone, który prowadzi restaurację Maude w Los Angeles, szuka inspiracji. Odwiedza m.in. region Rioja w Hiszpanii, Lombardię i Umbrię we Włoszech oraz Kalifornię.
|
20:25 |
![]() Mistrz kulinarny Curtis Stone, który prowadzi restaurację Maude w Los Angeles, szuka inspiracji. Odwiedza m.in. region Rioja w Hiszpanii, Lombardię i Umbrię we Włoszech oraz Kalifornię.
|
21:00 |
![]() Anthony Bourdain zgłębia zwyczaje żywieniowe odległych kultur. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia i Kongo.
|
21:55 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
22:25 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
23:00 |
![]() Mistrzyni sztuki kulinarnej wybiera się do mniej znanej części Meksyku, leżącego na zachodzie kraju stanu Sinaloa. Rozpoczyna swoją podróż w Culiacán. Następnie rusza wzdłuż wybrzeża oceanu.
|
23:30 |
![]() Mistrzyni sztuki kulinarnej wybiera się do mniej znanej części Meksyku, leżącego na zachodzie kraju stanu Sinaloa. Rozpoczyna swoją podróż w Culiacán. Następnie rusza wzdłuż wybrzeża oceanu.
|
0:00 |
![]() Katerina Winterova sięga po przyprawy i składniki z różnych zakątków globu. Wiele z nich można uprawiać w ogródku, na balkonie albo parapecie. Gospodyni programu przedstawia ich właściwości.
|
0:40 |
![]() Katerina Winterova sięga po przyprawy i składniki z różnych zakątków globu. Wiele z nich można uprawiać w ogródku, na balkonie albo parapecie. Gospodyni programu przedstawia ich właściwości.
|
1:10 |
![]() Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
1:35 |
![]() Adam Borowicz podróżuje po Śląsku. Zagłębia się w wiejskie tradycje i przygląda się nowoczesnemu miastu. Używa darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze regionalne dania.
|
2:00 |
![]() Tomek Jakubiak zaprasza w kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu dań.
|
2:30 |
![]() David Gaboriaud opowiada o tradycjach kulinarnych wybranych krajów Europy. Razem z gośćmi prezentuje specjały m.in. Rosji, Francji i Włoch.
|
3:00 |
![]() W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
|
4:00 |
![]() Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.
|
4:30 |
![]() Gospodyni programu Marieta Marecka w każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny. Udzieli też wielu cennych wskazówek.
|
5:00 |
![]() Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
|
5:30 |
![]() Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.