Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
Oglądaj w telewizji
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Polskę: Kapuśniak (1)
Pt, 27.12 14:50
Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2)
Pt, 27.12 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3)
Pon, 30.12 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5)
Śr, 01.01 15:25
i 2 późniejsze emisje
Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6)
Czw, 02.01 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Zrazy (7)
Pt, 03.01 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8)
Pon, 06.01 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9)
Wt, 07.01 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10)
Śr, 08.01 15:25