CANAL+ KuchniaProgram TV na Środa 17.08.2022
6:00 |
Tomasz Jakubiak przekonuje do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato.
|
---|---|
6:30 |
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
7:00 |
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
7:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
8:00 |
Aleksander Baron i Damian Korda zapraszają na kolejną kulinarną podróż. Odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki kucharzy. Ich celem jest stworzenie kulinarnej mapy Polski.
|
8:30 |
Gospodyni programu Marieta Marecka w każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny. Udzieli też wielu cennych wskazówek.
|
9:00 |
Szef kuchni David Gaboriaud zabiera widzów w podróż po smakach Rumunii, Bułgarii, Serbii i Węgier. Prowadzący spróbuje regionalnych potraw i odwiedzi najciekawsze restauracje, bary oraz bistra.
|
9:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
10:30 |
Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
11:00 |
Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
11:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
12:30 |
Utalentowana Włoszka Silvia Colloca mieszka w Australii, ale nie zapomniała o swoich korzeniach. Gotowanie to dla niej nie tylko życiowa pasja, ale i sposób na podtrzymywanie więzi rodzinnych.
|
13:00 |
Utalentowana Włoszka Silvia Colloca mieszka w Australii, ale nie zapomniała o swoich korzeniach. Gotowanie to dla niej nie tylko życiowa pasja, ale i sposób na podtrzymywanie więzi rodzinnych.
|
13:30 |
Donal Skehan udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi być nudne. Prezentuje przepisy na zbilansowane i pyszne jedzenie. Dania te staną się idealnym uzupełnieniem aktywnego stylu życia.
|
14:00 |
Donal wyrusza do Antrim na spływ kajakowy rzeką Bann. Sportowcy potrzebują cennych kalorii. Prowadzący przyrządza zatem jajka w koszulkach z zatarem i komosą ryżową oraz zupę z czerwonej soczewicy.
|
14:30 |
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
|
15:00 |
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
|
15:30 |
Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
|
16:00 |
Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
16:30 |
Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
17:00 |
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
17:30 |
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
18:00 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
19:05 |
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i dobre jedzenie to atuty Grecji. Marieta Marecka w nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni.
|
19:35 |
Mistrzyni sztuki kulinarnej wybiera się do mniej znanej części Meksyku, leżącego na zachodzie kraju stanu Sinaloa. Rozpoczyna swoją podróż w Culiacán. Następnie rusza wzdłuż wybrzeża oceanu.
|
20:05 |
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia.
|
20:55 |
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia.
|
21:45 |
Mistrz sztuki kulinarnej zaprasza bliskich na ucztę, którą mają wspólnie przygotować. Pokazuje, jak przyrządzić smaczne dania, nie spędzając długich godzin w kuchni. Zdradza przepisy m.in. na piknik.
|
22:35 |
Mistrz sztuki kulinarnej zaprasza bliskich na ucztę, którą mają wspólnie przygotować. Pokazuje, jak przyrządzić smaczne dania, nie spędzając długich godzin w kuchni. Zdradza przepisy m.in. na piknik.
|
23:30 |
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
0:00 |
Adam Liaw wędruje od pokrytych lodem stawów Hokkaido przez ogromną aglomerację Tokio po wielokulturową wyspę Okinawa. Poznaje mistrzów kuchni i odkrywa lokalne smaki oraz sekretne receptury.
|
0:30 |
W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
|
1:00 |
Mistrzyni sztuki kulinarnej wybiera się do mniej znanej części Meksyku, leżącego na zachodzie kraju stanu Sinaloa. Rozpoczyna swoją podróż w Culiacán. Następnie rusza wzdłuż wybrzeża oceanu.
|
1:30 |
Bartosz Lisek pracował jako kucharz okrętowy. Odwiedzał targi w każdym porcie. Kupował świeże ryby i różnorodne owoce morza. Teraz dzieli się przepisami, nad którymi pracował przez lata.
|
2:00 |
Tomasz Jakubiak w każdym z odwiedzanych regionów szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania.
|
2:30 |
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
|
3:00 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
3:30 |
Damian Kordas i Jagna Niedzielska przemierzają Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji. Spotykają się z kucharzami. Razem z nimi gotują, wymieniają się wiedzą i poznają tradycyjne przepisy.
|
4:00 |
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
4:30 |
Po raz czwarty Marieta Marecka zaprasza początkujących i nieco bardziej zaawansowanych kucharzy na wspólne gotowanie smacznych potraw.
|
5:00 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
|
5:30 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.