Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3)
Pt, 19.04 14:50
Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4)
Pt, 19.04 15:25
Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5)
So, 20.04 12:00
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6)
So, 20.04 12:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Zrazy (7)
Nd, 21.04 12:00
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8)
Nd, 21.04 12:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9)
Śr, 24.04 14:50
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10)
Śr, 24.04 15:25
i 1 późniejsza emisja