Food NetworkProgram TV na Sobota 1.02.2025
6:00 |
Ania pokaże, jak przygotować rybę. Na początek zdradzi przepis na pstrąga z grilla podawanego ze szparagami oraz sałatką. Przy okazji widzowie poznają kilka praktycznych wskazówek kulinarnych.
|
---|---|
6:35 |
Anna przyrządza dania, których bazą jest kruche ciasto. Na początek przygotuje 'odwróconą' tartę z pomidorami i szalotkami. Połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z ciastem.
|
7:10 |
W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
7:45 |
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
|
|
8:20 |
Konserwanty odpowiedzialne są za alergie i nadpobudliwość u dzieci. Podejrzewa się, że mają wpływ na rozwój nowotworów. Nadal masowo stosowane są przez producentów. Kasia chce to sprawdzić.
|
9:05 |
Przeciętnie Polak kupuje rocznie 1,2 kg przypraw. Nie tylko poprawiają one smak, ale mają działanie bakterio- i grzybobójcze. Prowadząca sprawdzi ich jakość. Przyjrzy się też tarkom i obieraczkom.
|
9:50 |
Finał odbędzie się w ogrodach willi Maiano. Do rywalizacji stają cztery osoby. Konkurencja jest dwuetapowa, do drugiej części przejdzie dwoje uczestników. Najpierw kucharze muszą wykonać trzy zadania.
|
11:20 |
W Złotowie przy ulicy Mokrej mieszkają uczestnicy tego odcinka. Andżelika i Michał na co dzień są przyjaciółmi Ilony i Tomka. W programie muszą jednak rywalizować, gotując swoje popisowe dania.
|
12:20 |
Odcinek poświęcony ekologii. Jagna podpowiada, jak zaoszczędzić pieniądze i nie generować plastiku oraz jak segregować przedmioty. Dzieli się też pomysłami na przechowywanie produktów w kuchni.
|
12:55 |
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
13:30 |
Do Joanny Gaines dołączają goście, by zaprezentować posiłki inspirowane azjatycką kuchnią i teksańskim barbecue. Na widzów czekają też dania z akcentem Tex-Mex i ulubione przepisy gospodyni programu.
|
14:05 |
Do Joanny Gaines dołączają goście, by zaprezentować posiłki inspirowane azjatycką kuchnią i teksańskim barbecue. Na widzów czekają też dania z akcentem Tex-Mex i ulubione przepisy gospodyni programu.
|
14:40 |
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
15:40 |
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
16:15 |
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
16:50 |
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
|
17:50 |
Robert Irvine wraz ze swoim zespołem pomaga właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmienia podupadające firmy i daje im szansę na rozwój.
|
18:50 |
W tym odcinku będzie mowa o słodyczach określanych jako lekkie i fit. Publiczność pozna skład tych produktów. Eksperyment pokaże, co lepiej sprawdza się jako źródło energii - baton czy banan.
|
19:35 |
Widzowie dowiedzą się, jak odmawiać babciom i ciociom, które nieustannie namawiają do jedzenia. Agata Ziemnicka- Łaska poda przepisy na zdrowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu dania.
|
20:05 |
Armando zdradza, jak trafić przez żołądek do serca. Rusza do Hualian, gdzie odwiedza hodowcę świń, który traktuje swoje zwierzęta po królewsku. Przedstawia też przepis koktail truskawkowy.
|
20:40 |
Armando przemierza tereny Tainan, gdzie historia stanęła w miejscu 180 lat temu. Później przenosi się z powrotem do kuchni, gdzie pokazuje, jak przyrządzić pieczoną gęś.
|
21:15 |
Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
22:20 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
22:55 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:30 |
W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
0:05 |
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
0:40 |
Ania pokaże, jak przygotować rybę. Na początek zdradzi przepis na pstrąga z grilla podawanego ze szparagami oraz sałatką. Przy okazji widzowie poznają kilka praktycznych wskazówek kulinarnych.
|
1:15 |
Anna przyrządza dania, których bazą jest kruche ciasto. Na początek przygotuje 'odwróconą' tartę z pomidorami i szalotkami. Połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z ciastem.
|
1:50 |
W Złotowie przy ulicy Mokrej mieszkają uczestnicy tego odcinka. Andżelika i Michał na co dzień są przyjaciółmi Ilony i Tomka. W programie muszą jednak rywalizować, gotując swoje popisowe dania.
|
2:35 |
Na kolację Magda Gessler proponuje podać świeże pesto, gdyż bazylia uznawana jest za składnik, który pobudza i dodaje sił. Zioło było przed wiekami jednym z głównym elementów napoju miłosnego.
|
3:00 |
Magda Gessler prezentuje faworki z karpia. Pokrojone filety smaży w głębokim oleju, co gwarantuje chrupkość, a także pozbycie się ości. Danie najlepiej podać z koglem-moglem, wzbogaconym o chrzan.
|
3:25 |
Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
|
3:50 |
Do pojedynku staje siostrzany duet: Magda i Róża. Pierwsza z nich jest konkretna i zasadnicza, druga to ucieleśnienie romantyzmu. Uczestniczki mają 90 minut na upieczenie pyszności.
|
4:15 |
Rola wody w odchudzaniu. Kinga Zawodnik przejdzie masaż chińskimi bańkami. Następnie podda się diecie polegającej na spożywaniu niskokalorycznych posiłków i piciu trzech litrów wody.
|
4:50 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.