Food NetworkProgram TV na Niedziela 24.03.2024
6:00 |
![]() Prowadząca i jej córki zaproponują kilka przepisów na jedzenie w stylu fast food, jednak w o wiele zdrowszej odsłonie. Pokażą, jak zrobić pizzę i domowy kebab. Dziewczynki przygotują warzywne frytki.
|
---|---|
6:35 |
![]() Prowadząca wraz z córkami zaprezentują przepisy na mączne przysmaki, czyli kluski i pierożki, za którymi tak przepada wielu Polaków. Widzowie zobaczą, jak zrobić domowy parnik na pierogi.
|
7:10 |
![]() Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki.
|
7:45 |
![]() Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
|
|
|
8:20 |
![]() Przeciętny Polak wydaje 376 zł miesięcznie na żywność. Prowadząca radzi, jak oszczędzać bez szwanku na zdrowiu. Wyjawia, co kryją promocyjne ser i szynka i czy luksusowe produkty są warte ceny.
|
9:05 |
![]() Widzowie przekonają się, co należy jeść, by cieszyć się pięknym wyglądem. Pod lupę trafią takie produkty jak woda z kolagenem i upiększające herbaty. Kasia podpowie też, jak wybrać idealny T-shirt.
|
9:50 |
![]() Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
10:25 |
![]() Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
|
11:00 |
![]() Wyniki badań ujawniają, że dziennie spożywamy między 15 a 30 gramów soli (zalecana dawka to 5 gramów). Katarzyna Bosacka przybliży skutki nadużywania najpopularniejszej z przypraw.
|
11:45 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
12:20 |
![]() Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
12:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
13:30 |
![]() Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
14:00 |
![]() Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
|
14:35 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
15:10 |
Joanna dzieli się świąteczną tradycją robienia słodkich prezentów dla bliskich. Jej klasyczne przysmaki to orzeszki ziemne w słonym karmelu, kora miętowa, wiśniowe ciasteczka i karmelki.
|
15:45 |
![]() Michel Moran przedstawi propozycję posiłków dla harcerzy i na biwak. Przyrządzi m.in. pożywną zupę z soczewicą i kiełbasą oraz deser ryżowo-karmelowy. Gościem specjalnym będzie Mateusz Borkowski.
|
16:20 |
![]() Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki.
|
16:55 |
![]() Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
|
17:30 |
![]() Wyniki badań ujawniają, że dziennie spożywamy między 15 a 30 gramów soli (zalecana dawka to 5 gramów). Katarzyna Bosacka przybliży skutki nadużywania najpopularniejszej z przypraw.
|
18:15 |
![]() Przeciętny Polak wydaje 376 zł miesięcznie na żywność. Prowadząca radzi, jak oszczędzać bez szwanku na zdrowiu. Wyjawia, co kryją promocyjne ser i szynka i czy luksusowe produkty są warte ceny.
|
19:00 |
![]() Widzowie przekonają się, co należy jeść, by cieszyć się pięknym wyglądem. Pod lupę trafią takie produkty jak woda z kolagenem i upiększające herbaty. Kasia podpowie też, jak wybrać idealny T-shirt.
|
19:45 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
20:20 |
![]() Zoë François udowadnia, że czas w kuchni może być doskonałą okazją do zabawy. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla wielu dań.
|
20:55 |
![]() Zoë François udowadnia, że czas w kuchni może być doskonałą okazją do zabawy. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla wielu dań.
|
21:30 |
![]() Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
22:05 |
![]() Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
|
22:40 |
Nowojorska szefowa kuchni Claire Robinson pokazuje, jak łatwo jest przygotować codzienne menu. Udowadnia, że nie warto zamawiać jedzenia na wynos, a wystarczy wprowadzić w życie kilka jej wskazówek.
|
23:15 |
![]() Magda Gessler prezentuje potrawy, bez których nie wyobraża sobie świąt. Restauratorka proponuje autorskie przepisy, które wzbogacą polskie dania domieszką oryginalności i szczyptą charakteru.
|
0:15 |
![]() Alex Guarnaschelli i trzech szefów kuchni z Kalifornii, Massachusetts i Kolorado przygotowują potrawy z bekonem, aby udowodnić swoje umiejętności przed sędziami, Chrisem Cosentino i Carą Nicoletti.
|
1:15 |
![]() Czterech restauratorów otwiera pierwsze biznesy. Towarzyszą im partnerzy. Razem muszą stawić czoła przeciwnościom losu i rozwiązywać problemy. Stresujące sytuacje wystawiają na próbę siłę uczuć.
|
2:15 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
3:15 |
![]() Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
3:40 |
![]() Magda Gessler prezentuje potrawy, bez których nie wyobraża sobie świąt. Restauratorka proponuje autorskie przepisy, które wzbogacą polskie dania domieszką oryginalności i szczyptą charakteru.
|
4:30 |
Po przejściu na emeryturę Brian Orakpo i Michael Griffin otworzyli z przyjacielem sklep z babeczkami w Austin. Przedsiębiorcy proponują trzem aspirującym cukiernikom, aby również podążali za pasją.
|
5:15 |
Odcinek poświęcony efektowi jo-jo. Monika, której udało się zrzucić 35 kg, opowie o swojej walce z otyłością. Psycholog Maria Rotkiel wytłumaczy, dlaczego w chudnięciu ważna jest samoakceptacja.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.