Food NetworkProgram TV na Niedziela 25.02.2024
| 6:00 |
Prowadzące zdradzają swoje pomysły na pyszne i szybkie śniadania. Będą to m.in. francuskie ciasteczka cynamonowe, czerwone naleśniki w kształcie serca, jaglanka z owocami i jajeczne chmurki.
|
|---|---|
| 6:35 |
Daria Ładocha wraz ze swoimi córeczkami proponują przepisy na efektowne desery. Przygotowuje sernik z herbatą matcha, który wykonuje metodą ombre. Dzięki temu powstaje efekt cieniowanego kremu.
|
| 7:10 |
Agata i Małgorzata mają przyrządzić tort inspirowany pasją, jaką jest projektowanie swetrów. Przyjaciel solenizantki zamówił wypiek bezglutenowy. Biszkopt powstanie z mąki kokosowej.
|
| 7:45 |
Dla Ilony Sznajder-Jabłońskiej gotowanie to pasja, ale też zawód. Kobieta jest nauczycielem w technikum o profilu gastronomicznym. W domu zaś z pomocą córki Leny szykuje różnorodne potrawy.
|
|
|
|
| 8:20 |
Tematem dzisiejszego odcinka są rośliny strączkowe, bogate w witaminy i minerały. Katarzyna Bosacka podpowie widzom, jak i gdzie je kupować.
|
| 9:05 |
Katarzyna Bosacka bierze pod lupę winogrona. Ponad połowa badanych owoców zawiera zbyt duże ilości chemicznych środków. Widzowie przekonają się też, jaka waga najlepiej sprawdzi się w domu.
|
| 9:50 |
Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną.
|
| 10:25 |
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
| 11:00 |
Kinga Zawodnik przetestuje dietę DASH, zalecaną osobom chcącym obniżyć ciśnienie krwi. Wypróbuje też magnetyczną łatę naklejaną na pępek, w założeniu pomagającą w pozbyciu się toksyn i tłuszczu.
|
| 11:45 |
Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
| 12:20 |
Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
| 12:55 |
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
| 13:30 |
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
| 14:05 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
| 14:40 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
| 15:15 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
| 15:50 |
Michel Moran przyrządza posiłek dla osób zabieganych. Pokazuje, że można zjeść szybko, a jednocześnie smacznie i zdrowo. Jego dania zadowolą najbardziej wymagających, a zarazem ceniących sobie czas.
|
| 16:25 |
Agata i Małgorzata mają przyrządzić tort inspirowany pasją, jaką jest projektowanie swetrów. Przyjaciel solenizantki zamówił wypiek bezglutenowy. Biszkopt powstanie z mąki kokosowej.
|
| 17:00 |
Dla Ilony Sznajder-Jabłońskiej gotowanie to pasja, ale też zawód. Kobieta jest nauczycielem w technikum o profilu gastronomicznym. W domu zaś z pomocą córki Leny szykuje różnorodne potrawy.
|
| 17:35 |
Kinga Zawodnik przetestuje dietę DASH, zalecaną osobom chcącym obniżyć ciśnienie krwi. Wypróbuje też magnetyczną łatę naklejaną na pępek, w założeniu pomagającą w pozbyciu się toksyn i tłuszczu.
|
| 18:20 |
Tematem dzisiejszego odcinka są rośliny strączkowe, bogate w witaminy i minerały. Katarzyna Bosacka podpowie widzom, jak i gdzie je kupować.
|
| 19:05 |
Katarzyna Bosacka bierze pod lupę winogrona. Ponad połowa badanych owoców zawiera zbyt duże ilości chemicznych środków. Widzowie przekonają się też, jaka waga najlepiej sprawdzi się w domu.
|
| 19:50 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 20:25 |
Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
| 20:55 |
Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
| 21:30 |
Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną.
|
| 22:05 |
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
| 22:40 |
Fotomodelka Ola szuka mężczyzny z klasą, z którym nie będzie się nudzić. Jednym z kandydatów jest Bartek zajmujący się kryptowalutami. Maciek pracuje jako niania. Mateusz jest członkiem zespołu disco.
|
| 23:40 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają dziesiątkę utalentowanych szefów kuchni do wspólnego zamieszkania i gotowania. Czeka ich emocjonująca rywalizacja kulinarna.
|
| 0:40 |
Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
|
| 1:40 |
Czterech restauratorów otwiera pierwsze biznesy. Towarzyszą im partnerzy. Razem muszą stawić czoła przeciwnościom losu i rozwiązywać problemy. Stresujące sytuacje wystawiają na próbę siłę uczuć.
|
| 2:40 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
| 3:35 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 4:00 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają dziesiątkę utalentowanych szefów kuchni do wspólnego zamieszkania i gotowania. Czeka ich emocjonująca rywalizacja kulinarna.
|
| 4:50 |
Anna Starmach przedstawia ciekawe pomysły na kanapki. Serwuje chleb przekładany kurczakiem i bekonem podawany z chipsami. Przygotuje też croque madame, czyli klasykę kuchni francuskiej.
|
| 5:15 |
Duff Goldman i jego zespół dekoratorów, projektantów i konstruktorów pracują bezustannie, aby stworzyć ciasta na ważne wydarzenia i imprezy dla swoich klientów. Czeka ich szereg nowych wyzwań.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.


















