Food NetworkProgram TV na Środa 13.12.2023
| 6:00 |
Tomasz Jakubiak pojedzie na Pojezierze Lubuskie. Skieruje się do Gościńca na Półwyspie. Zajrzy do restauracji dwóch sióstr, Martyny i Pauliny. Ich lokal rozsławił pieczony kurczak w ziołach.
|
|---|---|
| 6:35 |
Tomasz Jakubiak uda się na Śląsk, by spróbować tamtejszych potraw. Przygotuje faszerowane kapustą zrazy podane ze smażonymi kopytkami, a także gulasz cielęcy na białym winie i placku ziemniaczanym.
|
| 7:05 |
Michel Moran gości Jana Pirowskiego, gospodarza znanych programów TTV - "Kto to kupi?" i "DeFacto". Przygotowują razem pyszne danie - pałki kurczaka pod pierzyną z groszku.
|
| 7:40 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
|
|
|
| 8:20 |
Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
|
| 8:50 |
Jonathan Bennett kieruje pięcioma zespołami mistrzów, którzy mierzą się w czterech konkurencjach. W wyzwaniu 'Snowball Fight' muszą użyć ciasta i cukru, aby stworzyć świąteczny projekt w 45 minut.
|
| 9:50 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
| 10:25 |
Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
|
| 11:00 |
W tym odcinku Katarzyna Bosacka zajmie się kuchnią orientalną. Na rynku, jak również w restauracjach, mamy duży wybór, jeśli chodzi o smaki azjatyckie. Eksperci ocenią sushi z trzech sklepów.
|
| 11:50 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
| 12:55 |
Ela jest inżynierem budowlanym, a po pracy szaleje na treningach zumby. O jej względy zawalczą: były dziennikarz Wojciech, Piotr, który lubi uciekać na pełną kwiatów działkę, oraz towarzyski Darek.
|
| 13:55 |
Anna Nowak-Ibisz upiecze pierniki, które posłużą jako dekoracje. Z kolei Agnieszka Winnicka i Magdalena Socha-Włodarska przygotują uniwersalny wieniec na stół.
|
| 14:35 |
W rywalizacji biorą udział cztery mieszkanki Krakowa. Uczestniczki będą wzajemnie oceniać swoje popisowe potrawy i pomysły na wyjątkową kolację. Zwyciężczyni otrzyma 5 tysięcy złotych.
|
| 15:35 |
Buddy i Duff spotykają się na konkursie z okazji świąt. Każdego tygodnia wybierają inny motyw i mają tylko 20 godzin, by stworzyć arcydzieła. Czterech cenionych cukierników co tydzień ocenia ciasta.
|
| 16:35 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
| 17:35 |
Jonathan Bennett kieruje pięcioma zespołami mistrzów, którzy mierzą się w czterech konkurencjach. W wyzwaniu 'Snowball Fight' muszą użyć ciasta i cukru, aby stworzyć świąteczny projekt w 45 minut.
|
| 18:35 |
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
| 19:10 |
Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe.
|
| 19:40 |
W tym odcinku prym będzie wiodła cielęcina, która należy do najdelikatniejszych mięs. Polacy często niestety przyrządzają ją niewłaściwie, gubiąc gdzieś po drodze wszelkie walory smakowe.
|
| 20:15 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
| 20:45 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
| 21:20 |
Dziewięciu właścicieli food trucków wraz ze swoimi zespołami wyrusza w trasę, by gotować przy okazji każdego postoju. Na drużyny czekają skomplikowane wyzwania. Zwycięzcy wygrają 50 tysięcy dolarów.
|
| 22:25 |
Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
| 22:55 |
Tematem odcinka są warzywa i owoce, które składają się na pięć porcji zdrowia, zalecanych przez WHO. Widzowie dowiedzą się, ile tych produktów spożywczych zjadają Polacy i czemu są one tak ważne.
|
| 23:30 |
Buddy i Duff spotykają się na konkursie z okazji świąt. Każdego tygodnia wybierają inny motyw i mają tylko 20 godzin, by stworzyć arcydzieła. Czterech cenionych cukierników co tydzień ocenia ciasta.
|
| 0:30 |
Amerykańska aktorka Valerie Bertinelli od lat pasjonuje się gotowaniem. Przygotowuje proste i łatwe posiłki, czerpiąc inspirację z rodzinnych przepisów, które przechodziły z pokolenia na pokolenie.
|
| 1:00 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
| 2:05 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
| 2:40 |
Jonathan Bennett kieruje pięcioma zespołami mistrzów, którzy mierzą się w czterech konkurencjach. W wyzwaniu 'Snowball Fight' muszą użyć ciasta i cukru, aby stworzyć świąteczny projekt w 45 minut.
|
| 3:40 |
Michel Moran gości Jana Pirowskiego, gospodarza znanych programów TTV - "Kto to kupi?" i "DeFacto". Przygotowują razem pyszne danie - pałki kurczaka pod pierzyną z groszku.
|
| 4:15 |
Tomasz Jakubiak uda się na Śląsk, by spróbować tamtejszych potraw. Przygotuje faszerowane kapustą zrazy podane ze smażonymi kopytkami, a także gulasz cielęcy na białym winie i placku ziemniaczanym.
|
| 4:45 |
Szef kuchni Misha Sukias prezentuje przepis na tapsilog - klasyczne filipińskie śniadanie składające się z wołowiny, ryżu i jajka, kurczaka po mandaryńsku oraz domowego burgera na bułce z donata.
|
| 5:20 |
Anna Starmach prezentuje potrawy dla całej rodziny. Na przystawkę przyrządzi zupę krem z zielonego groszku. Daniem głównym będą polędwiczki wieprzowe, deserem - szarlotka z ciastem filo.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.



















