Food NetworkProgram TV na Środa 18.10.2023
6:00 |
![]() Anna Starmach pokaże, jak w szybko i tanio przygotować potrawy idealne w podróży. Prowadząca przyrządzi naleśnik kukurydziany z łososiem i tapenadą z orzechów, falafel oraz kulki owsiane z miodem.
|
---|---|
6:35 |
![]() Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
|
7:05 |
![]() Michel Moran pokaże, jak pogodzić preferencje żywieniowe wegetarian i tych, którzy lubią jeść mięso. Nauczy widzów, jak dobierać składniki i połączyć gotowanie dwóch różnych posiłków.
|
7:40 |
![]() Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, by pokazać produkty typowe dla regionu, w którym się urodził. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, ręcznie robione makarony i wino.
|
|
|
8:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
8:50 |
![]() Carla Hall zaprasza cukierników, którzy rywalizują o stworzenie przerażająco smacznych przysmaków. Podążają oni przez nawiedzony dom pełen wyzwań, które wystawiają na próbę ich nerwy i umiejętności.
|
9:50 |
![]() Magda Gessler zdradzi przepis na kubańską potrawę na bazie bananów i ryżu z czarną fasolą. Prowadząca przyrządzi też siekane kotlety z bananem, cebulą oraz jabłkiem. Oprócz tego pojawi się risotto.
|
10:25 |
![]() Szczep pałeczek E. coli zbiera w Niemczech śmiertelne żniwo. Wiadomo, że źródłem zakażeń są kiełki hodowane w Dolnej Saksonii. Dotarcie do tych informacji zajęło jednak zbyt dużo czasu.
|
11:00 |
![]() Przeciętny Polak wypija niecałe 12 litrów soków rocznie. Katarzyna Bosacka sprawdzi, czym należy się kierować przy ich wyborze. Przyjrzy się sokom jednodniowym. Przetestuje też ekspresy do kawy.
|
11:50 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
12:55 |
![]() Stanisław należy do Związku Oficerów II RP oraz do Stowarzyszenia Park Kulturowy Transatlantycka Radiotelegraficzna Centrala Nadawcza. Jest wdowcem, a w jego sercu pojawiło się miejsce na nową miłość.
|
13:55 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
14:35 |
![]() Przy jednym stole spotkają się mieszkańcy Trójmiasta: strażniczka wałowa, stylistka i wizażystka, radny Sopotu i wicemistrz świata w kulturystyce oraz przedstawiciel handlowy.
|
15:35 |
![]() Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
16:35 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
17:35 |
![]() Czterech cukierników szykuje najstraszniejsze wypieki na Halloween. W ciągu dwóch rund muszą wykonać słodkości, wykazać się fantazją do dekoracji, a przede wszystkim skraść podniebienia jury.
|
18:35 |
![]() Tomasz Jakubiak pojedzie na Pojezierze Lubuskie. Skieruje się do Gościńca na Półwyspie. Zajrzy do restauracji dwóch sióstr, Martyny i Pauliny. Ich lokal rozsławił pieczony kurczak w ziołach.
|
19:10 |
![]() Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
19:40 |
![]() Na kolację Magda Gessler proponuje podać świeże pesto, gdyż bazylia uznawana jest za składnik, który pobudza i dodaje sił. Zioło było przed wiekami jednym z głównym elementów napoju miłosnego.
|
20:15 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
20:45 |
![]() Według dietetyków śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Daria Ładocha zaproponuje widzom pizzę jajeczną z serem i serowe ptysie z warzywami. Dla miłośników słodkich poranków przygotowała pankejki.
|
21:20 |
![]() Cztery zespoły prezentują unikalne koncepcje na biznes przed panelem ekspertów. Nagrodą jest spersonalizowany food truck. Tylko dwie drużyny zostają wybrane, by zmierzyć się w pojedynku o ciężarówkę.
|
22:25 |
![]() Zadaniem Michela jest przygotować posiłek, z którym mógłby wziąć udział w konkursie na najdziwniejsze danie. Kucharz przyrządzi jagnięcinę karmelizowaną na miętowo oraz krem brulee z sera blue.
|
22:55 |
![]() W najbliższym odcinku Kasia porozmawia z psychologiem. Przeprowadzi też eksperyment, który pokaże, na co patrzą ludzie wyspani i najedzeni, a gdzie wędruje wzrok osób głodnych i zdenerwowanych.
|
23:30 |
![]() Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
0:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
1:00 |
![]() Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
1:30 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
2:25 |
![]() Magda Gessler zdradzi przepis na kubańską potrawę na bazie bananów i ryżu z czarną fasolą. Prowadząca przyrządzi też siekane kotlety z bananem, cebulą oraz jabłkiem. Oprócz tego pojawi się risotto.
|
3:00 |
![]() Carla Hall zaprasza cukierników, którzy rywalizują o stworzenie przerażająco smacznych przysmaków. Podążają oni przez nawiedzony dom pełen wyzwań, które wystawiają na próbę ich nerwy i umiejętności.
|
4:00 |
![]() Michel Moran pokaże, jak pogodzić preferencje żywieniowe wegetarian i tych, którzy lubią jeść mięso. Nauczy widzów, jak dobierać składniki i połączyć gotowanie dwóch różnych posiłków.
|
4:35 |
![]() Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
|
5:05 |
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.