Food NetworkProgram TV na Środa 18.10.2023
| 6:00 |
Anna Starmach pokaże, jak w szybko i tanio przygotować potrawy idealne w podróży. Prowadząca przyrządzi naleśnik kukurydziany z łososiem i tapenadą z orzechów, falafel oraz kulki owsiane z miodem.
|
|---|---|
| 6:35 |
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
|
| 7:05 |
Michel Moran pokaże, jak pogodzić preferencje żywieniowe wegetarian i tych, którzy lubią jeść mięso. Nauczy widzów, jak dobierać składniki i połączyć gotowanie dwóch różnych posiłków.
|
| 7:40 |
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, by pokazać produkty typowe dla regionu, w którym się urodził. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, ręcznie robione makarony i wino.
|
|
|
|
| 8:20 |
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
| 8:50 |
Carla Hall zaprasza cukierników, którzy rywalizują o stworzenie przerażająco smacznych przysmaków. Podążają oni przez nawiedzony dom pełen wyzwań, które wystawiają na próbę ich nerwy i umiejętności.
|
| 9:50 |
Magda Gessler zdradzi przepis na kubańską potrawę na bazie bananów i ryżu z czarną fasolą. Prowadząca przyrządzi też siekane kotlety z bananem, cebulą oraz jabłkiem. Oprócz tego pojawi się risotto.
|
| 10:25 |
Szczep pałeczek E. coli zbiera w Niemczech śmiertelne żniwo. Wiadomo, że źródłem zakażeń są kiełki hodowane w Dolnej Saksonii. Dotarcie do tych informacji zajęło jednak zbyt dużo czasu.
|
| 11:00 |
Przeciętny Polak wypija niecałe 12 litrów soków rocznie. Katarzyna Bosacka sprawdzi, czym należy się kierować przy ich wyborze. Przyjrzy się sokom jednodniowym. Przetestuje też ekspresy do kawy.
|
| 11:50 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 12:55 |
Stanisław należy do Związku Oficerów II RP oraz do Stowarzyszenia Park Kulturowy Transatlantycka Radiotelegraficzna Centrala Nadawcza. Jest wdowcem, a w jego sercu pojawiło się miejsce na nową miłość.
|
| 13:55 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 14:35 |
Przy jednym stole spotkają się mieszkańcy Trójmiasta: strażniczka wałowa, stylistka i wizażystka, radny Sopotu i wicemistrz świata w kulturystyce oraz przedstawiciel handlowy.
|
| 15:35 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
| 16:35 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
| 17:35 |
Czterech cukierników szykuje najstraszniejsze wypieki na Halloween. W ciągu dwóch rund muszą wykonać słodkości, wykazać się fantazją do dekoracji, a przede wszystkim skraść podniebienia jury.
|
| 18:35 |
Tomasz Jakubiak pojedzie na Pojezierze Lubuskie. Skieruje się do Gościńca na Półwyspie. Zajrzy do restauracji dwóch sióstr, Martyny i Pauliny. Ich lokal rozsławił pieczony kurczak w ziołach.
|
| 19:10 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 19:40 |
Na kolację Magda Gessler proponuje podać świeże pesto, gdyż bazylia uznawana jest za składnik, który pobudza i dodaje sił. Zioło było przed wiekami jednym z głównym elementów napoju miłosnego.
|
| 20:15 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 20:45 |
Według dietetyków śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Daria Ładocha zaproponuje widzom pizzę jajeczną z serem i serowe ptysie z warzywami. Dla miłośników słodkich poranków przygotowała pankejki.
|
| 21:20 |
Cztery zespoły prezentują unikalne koncepcje na biznes przed panelem ekspertów. Nagrodą jest spersonalizowany food truck. Tylko dwie drużyny zostają wybrane, by zmierzyć się w pojedynku o ciężarówkę.
|
| 22:25 |
Zadaniem Michela jest przygotować posiłek, z którym mógłby wziąć udział w konkursie na najdziwniejsze danie. Kucharz przyrządzi jagnięcinę karmelizowaną na miętowo oraz krem brulee z sera blue.
|
| 22:55 |
W najbliższym odcinku Kasia porozmawia z psychologiem. Przeprowadzi też eksperyment, który pokaże, na co patrzą ludzie wyspani i najedzeni, a gdzie wędruje wzrok osób głodnych i zdenerwowanych.
|
| 23:30 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
| 0:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 1:00 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 1:30 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 2:25 |
Magda Gessler zdradzi przepis na kubańską potrawę na bazie bananów i ryżu z czarną fasolą. Prowadząca przyrządzi też siekane kotlety z bananem, cebulą oraz jabłkiem. Oprócz tego pojawi się risotto.
|
| 3:00 |
Carla Hall zaprasza cukierników, którzy rywalizują o stworzenie przerażająco smacznych przysmaków. Podążają oni przez nawiedzony dom pełen wyzwań, które wystawiają na próbę ich nerwy i umiejętności.
|
| 4:00 |
Michel Moran pokaże, jak pogodzić preferencje żywieniowe wegetarian i tych, którzy lubią jeść mięso. Nauczy widzów, jak dobierać składniki i połączyć gotowanie dwóch różnych posiłków.
|
| 4:35 |
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
|
| 5:05 |
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.

























