Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 9.10.2023
6:00 |
![]() Anna Starmach pokaże, jak przygotować wyśmienite śniadania. Zdradzi przepis na owsiankę zapiekaną w piekarniku i podaną z karmelizowanymi orzechami. Następnie poda tosty z różnymi dodatkami.
|
---|---|
6:35 |
![]() Widzowie poznają ulubione przepisy rybne Tomasza Jakubiaka. Prowadzący przygotuje zupę rybną z pulpetami, a także gotowaną rybę w sosie sojowym w towarzystwie dymki oraz sałaty lodowej.
|
7:05 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
7:40 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
|
|
8:20 |
![]() Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
|
8:50 |
![]() Siedmiu najlepszych rzeźbiarzy w kraju bierze udział w konkursie, gdzie materiałem do pracy są dynie. W każdym tygodniu mierzą się oni w dwóch wyzwaniach, które sprawdzają ich kreatywność i zręczność.
|
9:50 |
![]() Magda Gessler przygotuje coś dla prawdziwego mężczyzny. Najważniejszym elementem dania będzie wołowina gotowana w bulionie. Do niej zostaną podane warzywa wraz z sosem musztardowym.
|
10:25 |
![]() Kiełbasa jest lubiana i ceniona przez Polaków, jednak w sklepach coraz trudniej znaleźć smaczny produkt. Badania wykazały, że nawet co siódma kiełbasa nie spełnia obietnic producenta.
|
11:00 |
![]() Polskie nastolatki są w czołówce najgrubszych dzieci w Europie. Połowa je słodycze i pije napoje gazowane kilka razy w tygodniu. Dietetyczka Anna Jelonek powie, jak sprawić, by pokochały one warzywa.
|
11:50 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
12:55 |
![]() 44-letni DJ Robert ćwiczy jogę i nie jada mięsa. Dziś będą dla niego gotować: Beata, która pracuje w kabarecie, Agnieszka, marząca o tradycyjnej rodzinie oraz Berta, matka dwójki dzieci.
|
13:55 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
14:35 |
![]() Do walki o 5 tysięcy zł stają mieszkańcy Białegostoku: właścicielka Akademii Rock'n'rolla, tancerz i choreograf, konsultantka w salonie sukien ślubnych i założyciel wioski indiańskiej.
|
15:35 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
16:35 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
17:35 |
![]() Szef kuchni Cliff Crooks organizuje trzydniowe szkolenie dla kucharzy. Podczas kursu pomaga im zrozumieć, jakie błędy popełnili, co należy poprawić i jakie działania wprowadzić, by osiągnąć sukces.
|
18:35 |
![]() Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
|
19:10 |
![]() Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Przyrządzi golonki z indyka i poda je z ziemniakami.
|
19:40 |
![]() Magda Gessler gotuje tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco z prażonymi migdałami oraz doradę, polaną sosem chimichurri.
|
20:15 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
20:45 |
![]() Daria Ładocha z córkami podpowiedzą, jak w polskiej kuchni zrealizować przepisy z odległych krajów. Prowadząca przyrządzi karaibską sałatkę, którą należy zaserwować w ananasie, i kotleciki rybne.
|
21:20 |
![]() Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
|
22:25 |
![]() Michel pokaże, jak przygotować posiłki idealne na wyjazdy, które dodadzą energii, a jednocześnie będą pożywne. Przedstawi dania, które każdy podróżnik powinien zapakować do piknikowego kosza.
|
22:55 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak odmawiać babciom i ciociom, które nieustannie namawiają do jedzenia. Agata Ziemnicka- Łaska poda przepisy na zdrowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu dania.
|
23:30 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
0:30 |
![]() Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
1:00 |
![]() Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
1:30 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
2:25 |
![]() Magda Gessler przygotuje coś dla prawdziwego mężczyzny. Najważniejszym elementem dania będzie wołowina gotowana w bulionie. Do niej zostaną podane warzywa wraz z sosem musztardowym.
|
3:00 |
![]() Siedmiu najlepszych rzeźbiarzy w kraju bierze udział w konkursie, gdzie materiałem do pracy są dynie. W każdym tygodniu mierzą się oni w dwóch wyzwaniach, które sprawdzają ich kreatywność i zręczność.
|
4:00 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
4:35 |
![]() Widzowie poznają ulubione przepisy rybne Tomasza Jakubiaka. Prowadzący przygotuje zupę rybną z pulpetami, a także gotowaną rybę w sosie sojowym w towarzystwie dymki oraz sałaty lodowej.
|
5:05 |
Eddie Jackson jest entuzjastą jedzenia. Jego wymarzony dzień zaczyna się od śniadania i brunchu, po nich następuje lunch, wieczorem kolacja z deserem, a kolejny posiłek to przekąska o północy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.