Food NetworkProgram TV na Wtorek 5.09.2023
| 6:00 |
Daria, Mania i Laura przygotują efektowne dania na spotkania ze znajomymi. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące spiralki z ziemniaków, warzywne spring rollsy z dipem orzechowym czy sałatka arbuzowa.
|
|---|---|
| 6:35 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 7:05 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 7:40 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
|
|
|
| 8:20 |
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
|
| 8:50 |
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
| 9:50 |
Magda Gessler przygotuje gazpacho z papryki, arbuza, pomidorów i truskawek i sosu aioli. Drugim daniem będzie carabineros. Prowadząca będzie przekonywać, że można spożywać posiłki w zmysłowy sposób.
|
| 10:25 |
Widzowie dowiedzą się, jak przygotować się do zdrowego odchudzania. Dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska zdradzi sposoby na wytrwanie w postanowieniu i przeżycie pierwszych tygodni z nowym jadłospisem.
|
| 11:00 |
Katarzyna Bosacka zdradzi, dlaczego warto jeść dziczyznę i gdzie należy ją kupować. W drugiej części odcinka poszuka dobrego zamka do drzwi i wytłumaczy, jak rozumieć oznaczenia na opakowaniach.
|
| 11:50 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 12:55 |
Modelka Ola kocha tatuaże i koty.W poszukiwaniu nowej miłości pomaga jej zaprzyjaźniony tarocista Michał. Filip, Krystian i Michał będą się starali zachwycić ją smakami swoich potraw.
|
| 13:55 |
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, by pokazać produkty typowe dla regionu, w którym się urodził. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, ręcznie robione makarony i wino.
|
| 14:35 |
Do kulinarnej rywalizacji stają młodzi mieszkańcy Krakowa. Przy jednym stole zasiądą: menedżerka modnego klubu, student, fotograf oraz przybyła z Kanady studentka.
|
| 15:35 |
Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
|
| 16:35 |
W San Diego od dwudziestu lat istnieje restauracja Incredible Cafe, którą prowadzi Liz. Dwa lata temu w jej sąsiedztwie pojawił się inny lokal. Klienci wybrali niestety nową lokalizację.
|
| 17:35 |
Czterech restauratorów otwiera pierwsze biznesy. Towarzyszą im partnerzy. Razem muszą stawić czoła przeciwnościom losu i rozwiązywać problemy. Stresujące sytuacje wystawiają na próbę siłę uczuć.
|
| 18:35 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 19:10 |
|
| 19:40 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 20:15 |
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
| 21:20 |
Darnell Ferguson zaprasza szefów kuchni z całej Ameryki do rozstrzygnięcia osobistych i zawodowych sporów ze swoimi wrogami w jednej rundzie. W każdym odcinku spotyka się dwóch uczestników.
|
| 22:25 |
Piotr Najsztub zawita w kuchni Katarzyny Bosackiej, żeby pokazać jej kilka kulinarnych propozycji i pochwalić się umiejętnością gotowania rosołu. Publicysta zdradza widzom tajemnicę magicznego wywaru.
|
| 22:55 |
Widzowie zobaczą, ile cukru naprawdę zjada człowiek, nawet o tym nie wiedząc. Jest on zawarty w produktach, których nikt nie podejrzewałby o jego obecność, takich jak słone przekąski i dania gotowe.
|
| 23:30 |
Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
|
| 0:30 |
Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. W każdym odcinku prezentuje dania na wszelkie okazje.
|
| 1:00 |
Wszystko, co ugotuje Ree Drummond musi być zatwierdzone przez ranczerów i dzieci. Dziś serwuje im kurczaka na cztery sposoby. Zaczyna od klasycznego dania kuchni tex-mex, czyli enchiladas.
|
| 1:30 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 2:25 |
Magda Gessler przygotuje gazpacho z papryki, arbuza, pomidorów i truskawek i sosu aioli. Drugim daniem będzie carabineros. Prowadząca będzie przekonywać, że można spożywać posiłki w zmysłowy sposób.
|
| 3:00 |
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
| 4:00 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 4:35 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 5:05 |
Daria, Mania i Laura przygotują efektowne dania na spotkania ze znajomymi. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące spiralki z ziemniaków, warzywne spring rollsy z dipem orzechowym czy sałatka arbuzowa.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.


















