Food NetworkProgram TV na Sobota 13.05.2023
5:50 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
6:05 |
![]() Według dietetyków śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Daria Ładocha zaproponuje widzom pizzę jajeczną z serem i serowe ptysie z warzywami. Dla miłośników słodkich poranków przygotowała pankejki.
|
6:35 |
![]() Dwaj mistrzowie kuchni zamieniają się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości. Pierwszymi uczestnikami show są kucharz z Zambrowa oraz Andrzej Polan z warszawskiej Małej Polany Smaków.
|
7:35 |
![]() Agata i Małgorzata otrzymały zamówienie od redakcji programu śniadaniowego. Na kolejną rocznicę współpracy Marcina Prokopa i Doroty Wellman dziewczyny przygotują kilkaset kawowych babeczek.
|
|
|
8:10 |
![]() Agata i Gosia tworzą tort dla Martyny Wojciechowskiej. Dziewczyny będą musiały nagłowić się, aby znaleźć sposób na zaskoczenie kobiety, która w swoim życiu widziała już naprawdę wiele.
|
8:45 |
![]() Ekipa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany posiłek. O swojej miłości do gotowania opowiadają członkinie Koła Gospodyń Miejskich.
|
9:15 |
![]() Robert Makłowicz jedzie na wybrzeże Belgii, wzdłuż którego biegnie najdłuższa linia tramwajowa świata. Jednym z najważniejszych przystanków jest Ostenda. Prowadzący przyrządza m.in. małże.
|
9:50 |
![]() Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
10:25 |
![]() Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
10:55 |
![]() Piotr Najsztub zawita w kuchni Katarzyny Bosackiej, żeby pokazać jej kilka kulinarnych propozycji i pochwalić się umiejętnością gotowania rosołu. Publicysta zdradza widzom tajemnicę magicznego wywaru.
|
11:30 |
![]() Przeciętny Polak wypija niecałe 12 litrów soków rocznie. Katarzyna Bosacka sprawdzi, czym należy się kierować przy ich wyborze. Przyjrzy się sokom jednodniowym. Przetestuje też ekspresy do kawy.
|
12:15 |
![]() Na jogurty wydajemy 2 miliardy zł rocznie. Przepis jest prosty - mleko plus bakterie jogurtowe. Producenci mleka często je zagęszczają i dosładzają. Katarzyna Bosacka zdradzi, jaki jogurt kupować.
|
13:00 |
![]() Statystyczny Polak zjada rocznie 45 kilogramów cukru. Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak miłość do słodkości wykorzystują producenci. Uporządkuje też wiedzę o ściereczkach do sprzątania.
|
13:45 |
![]() Etapy powstawania napojów, słodkości czy gotowych dań. Prowadzący poznaje sekretne mieszanki, bierze udział w tworzeniu produktu od pomysłu, doboru składników aż po wybór opakowania.
|
14:15 |
![]() Stylista Gok Wan udowadnia, że jest też utalentowanym kucharzem i prawdziwym smakoszem. Prezentuje widzom przepisy na proste wersje azjatyckich klasyków kulinarnych, m.in. pierożki i klasyczne curry.
|
14:45 |
![]() Bobby Flay zaprasza widzów do udziału w przygotowaniu brunchu. W towarzystwie koktajli prowadzący prezentuje swoje ulubione smaki - od słodkich po pikantne.
|
15:15 |
![]() Ina Garten wie, jak w prosty, a jednocześnie niezwykle stylowy sposób przyjąć gości. W swoim domu serwuje im niezwykłe menu z bajecznymi przysmakami oraz organizuje niezapomniane przyjęcia.
|
15:45 |
![]() Daria Ładocha i jej córki zaskoczą oryginalnymi kotletami. Najpierw zaserwują kurczaka w panierce z makaronu spaghetti. Pojawi się też wersja dla wegan. Oprócz tego nie zabraknie sznycli z indyka.
|
16:15 |
![]() Dwaj mistrzowie kuchni zamieniają się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości. Pierwszymi uczestnikami show są kucharz z Zambrowa oraz Andrzej Polan z warszawskiej Małej Polany Smaków.
|
17:15 |
![]() W kuchni znów zjawi się szesnaścioro kucharzy, którzy zaprezentują swoje umiejętności kulinarne. W pierwszej części odcinka przeniosą się na tropikalną wyspę. Tematem konkurencji są galaretkowe torty.
|
18:45 |
![]() Katia Follesa i Damiano Carrara odwiedzają renomowane cukiernie we Włoszech. W każdym odcinku właściciele trzech wybranych lokali starają się skraść podniebienia sędziów oraz swoich przeciwników.
|
20:05 |
|
20:35 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
21:40 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
22:10 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
22:40 |
![]() Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
23:15 |
![]() Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
23:45 |
|
0:50 |
![]() Zawodnicy z poprzednich sezonów wracają, aby zmierzyć się ponownie w konkurencji grillowania. Zwycięzca otrzyma 50 tysięcy dolarów oraz tytuł Grand Championa BBQ Pitmasters.
|
1:50 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
2:50 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
3:50 |
Szef kuchni Antonino Cannavacciuolo podróżuje po najpiękniejszych portach we Włoszech i odkrywa najlepsze przepisy na owoce morza. Wyzywa mieszkańców na kulinarne pojedynki i poznaje zwyczaje regionu.
|
4:50 |
![]() Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, by pokazać produkty typowe dla regionu, w którym się urodził. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, ręcznie robione makarony i wino.
|
5:20 |
![]() Rozprawa z mitem rodzinnego obiadu poprzedzonego długimi przygotowaniami. Agata serwuje oryginalną zieloną zupę, a Olga aromatyczne steki z rostbefu. Na deser jest oryginalna szarlotka.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.