Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny
magazyn kulinarny Polska 2025

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Na jagody
Śr, 03.09 7:00
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: W stołówce na warszawskiej Pradze
Śr, 03.09 7:05
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Śr, 03.09 7:40
Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna
Śr, 03.09 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Festiwal ziemniaka
Śr, 03.09 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lodzie
Śr, 03.09 18:35
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Śr, 03.09 19:05
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy
Czw, 04.09 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Przetwory ze śliwki węgierki
Czw, 04.09 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ognista kuchnia
Czw, 04.09 18:35
i 1 późniejsza emisja