Kuchenne rewolucje (6/12)
W skrócie
Po raz pierwszy Magda Gessler pomaga właścicielce food tracka. Natalia prowadzi biznes w Krakowie i jest przekonana, że sprzedawane przez nią placki, są smaczne. Nie spodoba się jej to, co usłyszy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Nieustraszona restauratorka, Magda Gessler, powraca. Przemierzy ona Polskę wzdłuż i wszerz, ratując upadające lokale. Jej wprawne oko i profesjonalne podniebienie będą rozwiązywać tajemnice niepowodzeń restauratorów. Na kulinarnej mapie w tym sezonie znajdą się między innymi Podkowa Leśna, Rawicz, Włocławek, a także Toruń, Łódź, Kraków i Zielona Góra.
W Krakowie Magda Gessler staje przed wyjątkowym wyzwaniem, jakiego jeszcze nie miała. Natalia poprosiła ją o pomoc w prowadzeniu swojego food trucka o nazwie Via Piada. To gastronomiczna przyczepa z małym ogródkiem, którą właścicielka prowadzi od roku, nie wiedząc, co robi źle. Jest przekonana, że jej piadiny, rodzaj calzone z ciasta podpłomykowego, są pyszne. Magda Gessler ma ocenić ich smak i zaproponować rozwiązania, które pomogą w sukcesie pierwszego w historii "Kuchennych rewolucji" food trucka. Recepta ekspertki nie przypadnie jednak Natalii do gustu, ponieważ uważa ona, że wdrożenie planu sprawi, iż będzie nieprzyjemnie pachnieć.