Kuchenne rewolucje: Kamionki - Fyrtel Smaków (6/14)

W skrócie
Magda Gessler ocali kolejny rodzinny biznes.
Oglądaj w telewizji

Opis
Magda Gessler już po raz dwudziesty piąty pokazuje, czym jest prawdziwa zmiana. Jesienią niestrudzona specjalistka w dziedzinie gastronomii wyrusza na kolejne misje, które mają na celu pomoc upadającym lokalom. Jubileuszowi sezon zostanie zrealizowany między innymi w Barlinku, Chorzowie czy Puławach. Jednocześnie, po raz pierwszy w historii programu, ekspertka odwiedzi Kępno, Kamionki i Zakręt, gdzie czekają ja zmagania z kuchnią gruzińską.
Magda Gessler udaje się do miejscowości nieopodal Poznania. Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach prowadzą Robert i jego żona Daria. Pracują z poświęceniem i serwują wyszukane dania kuchni światowej. Mimo wysiłków lokal nie cieszy się popularnością. Na ratunek upadającemu biznesowi ruszyła rodzina właścicieli, matka Wiola i siostra Milena. Ich zaangażowanie również poszło na marne, a długi rosną. Ambitny Robert postanowił skorzystać z doświadczenia słynnej restauratorki.