Kuchenne rewolucje: Przędzel (2/12)

W skrócie
Magda Gessler odwiedza wieś Przędzel, w której Maciej prowadzi lokal Dwa Koguty. Biznes nie jest rentowny. Właściciel jest gotowy przyjąć uwagi kulinarnej ekspertki, jeśli będzie się z nimi zgadzał.
Oglądaj w telewizji

Opis
Czas na nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Jesienią, w kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju, ratując przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Widzowie przekonają się, czy "Kuchenne rewolucje" przyniosą wreszcie kolejnym bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.
Ekipa odwiedza niewielką wieś Przędzel leżącą w północnej części Podkarpacia, nad rzeką San, przy trasie z Leżajska do Stalowej Woli. Maciej prowadzi swój zajazd Dwa Koguty zaraz przy zjeździe z ruchliwej drogi. Mężczyzna cieszy się osiemnastoletnim doświadczeniem w gastronomii. Gotował w Irlandii, Szwecji i Norwegii. Po powrocie do kraju postanowił spełnić marzenie o własnym lokalu. Każde danie wymyślił sam. Jest wspierany przez zespół złożony z amatorów, nie może z nimi rozmawiać jak z profesjonalistami. Musi wszystko ustalać samodzielnie, doglądać, nadzorować, a wreszcie pilnować. Jest bardzo wymagający, uważa, że to krytyka zapewnia progres. Jednak prowadzenie restauracji wiążą się też z rachunkami, zamówieniami czy płatnościami. Obecnie zajazd znajduje się na granicy rentowności. Maciej zamierza przyjąć uwagi Magdy Gessler, ale tylko, jeśli będzie się z nimi zgadzał.