Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
Oglądaj w telewizji
Wt 9.12 9:35
Stopklatka
Śr 10.12 8:55
Stopklatka
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Chorwację: Owoce morza na Istrii (1)
Wt, 02.12 9:35
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Jagnięcina na wyspie Krk (2)
Śr, 03.12 9:35
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Street food w Zagrzebiu (3)
Czw, 04.12 9:35
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4)
Pt, 05.12 9:35
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)
Pon, 08.12 9:35
i 1 późniejsza emisja