Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3)
magazyn kulinarny Polska 2022  
    
    
    W skrócie
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
        
        
    Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Chorwację: Jagnięcina na wyspie Krk (2)
    
      
      
          Wt, 04.11 11:05
          
      
      
    
  
  
  
    Jakubiak rozgryza Chorwację: Street food w Zagrzebiu (3)
    
      
      
          Wt, 04.11 11:45
          
               i 1 późniejsza emisja
          
      
      
    
  
  
  
    Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4)
    
      
      
          Śr, 05.11 11:45
          
               i 1 późniejsza emisja
          
      
      
    
  
  
  
    Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)
    
      
      
          Czw, 06.11 11:45
          
               i 1 późniejsza emisja
          
      
      
    
  
  
  
    Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6)
    
      
      
          Pt, 07.11 11:45
          
               i 1 późniejsza emisja