Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
Oglądaj w telewizji
So 27.04 16:25
CANAL+ Kuchnia
Śr 8.05 15:25
CANAL+ Kuchnia
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1)
So, 27.04 8:00
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2)
So, 04.05 8:00
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)
So, 04.05 16:25
Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3)
Śr, 08.05 14:50