Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
Oglądaj w telewizji
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1)
Czw, 22.05 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2)
Pt, 23.05 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3)
Pon, 26.05 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4)
Wt, 27.05 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6)
Czw, 29.05 15:25
i 2 późniejsze emisje