Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1)

magazyn kulinarny Polska 2022  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Mistrz kuchni wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi i łowi dorady.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.

Mistrz sztuki kulinarnej wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, wyrabia słone sery, hoduje ostrygi i łowi dorady.

Ładuję...