Kuchenne rewolucje: Połajewo - Silvano/Gę Gę Gę (7/15)
W skrócie
Ekipa programu wybiera się do Połajewa. Tu znajduje się restauracja Silvano. Właścicielem lokalu, który działa już od piętnastu lat, jest Kuba. Pandemia niestety pogrążyła także i jego biznes.
Oglądaj w telewizji
Opis
Emitowany od jedenastu lat program wciąż wzbudza emocje u widzów. Trudno znaleźć na mapie Polski miejsce, do którego dotąd nie zawitała Magda Gessler. W nowym sezonie odwiedzi m.in. Zamość, Jawor, Golub-Dobrzyń i Inowrocław. Będzie tam zmieniać wygląd oraz menu lokalu, którego właściciele wezwali ją na pomoc, a także myślenie ludzi na temat ich gastronomicznego biznesu. W czasie pandemii to zadanie wydaje się podwójnie trudne, jednak dla kulinarnej ekspertki nie ma rzeczy niemożliwych.
Ekipa programu tym razem wybiera się do Połajewa w Wielkopolsce. Przez miejscowość przebiega dość ruchliwa droga i to właśnie przy niej znajduje się restauracja Silvano. Właścicielem lokalu, który działa już od piętnastu lat, jest Kuba. Pandemia niestety pogrążyła także i jego biznes. W staraniach o utrzymanie restauracji przy życiu pomaga Kubie jego żona. Wspólnie robią wszystko, co w ich mocy, by przyciągnąć klientów. Do swojego menu dodali włoską pizzę, kotleta schabowego, japońskie sushi, a nawet kebaba czy burgery. Mimo tak zróżnicowanej oferty, Silvano wciąż świeci pustkami i przynosi jedynie straty. Zdesperowani właściciele lokalu postanowili zwrócić się o pomoc do Magdy Gessler, mając nadzieję, że restauratorka pomoże im okiełznać ten międzynarodowy galimatias.