Człowiek, ogień i wyżerka (11/13)
(Man Fire Food)

W skrócie
Roger Mooking spotyka pary przygotowujące ogniste uczty w Kalifornii. Zaczyna od Danny'ego i Nicoletty Herlihy. Pomaga im przyrządzić udka jagnięce i warzywa na imprezę w firmie produkującej oliwę.
Oglądaj w telewizji

Opis
Prowadzący Roger Mooking przemierza Amerykę i podgląda najbardziej innowacyjne sposoby gotowania na ogniu. Jego uwagę przykuwają nie tylko robione na zamówienie grille i wędzarki, ale też niewielkie ogniska. Odwiedza zarówno mistrzów grillowania i szefów kuchni, jak również gotujących czysto amatorsko domowych kucharzy.
Roger Mooking spotyka dwie pary, przygotowujące ogniste uczty w Kalifornii. Zaczyna od Danny'ego i Nicoletty Herlihy, której firma Do or Dine Catering specjalizuje się w śródziemnomorskich potrawach. Prowadzący pomaga im przygotować udka jagnięce i warzywa na imprezę w firmie produkującej oliwę z oliwek. Następnie spotyka Matta i Ninę Hornów z Horn Barbecue, właścicieli podziemnego grilla rzemieślniczego.