Człowiek, ogień i wyżerka (7/13)
(Man Fire Food)

W skrócie
W Teksasie Roger Mooking odwiedza dwóch pitmasterów, którzy wzbogacają wędliny o dodatkowe smaki. W Pearland w Teksasie prowadzący pomaga Ronnie Killenowi przyprawiać i upiec mostek i żeberka wołowe.
Oglądaj w telewizji

Opis
Prowadzący Roger Mooking przemierza Amerykę i podgląda najbardziej innowacyjne sposoby gotowania na ogniu. Jego uwagę przykuwają nie tylko robione na zamówienie grille i wędzarki, ale też niewielkie ogniska. Odwiedza zarówno mistrzów grillowania i szefów kuchni, jak również gotujących czysto amatorsko domowych kucharzy.
W Teksasie Roger Mooking odwiedza dwóch pitmasterów, którzy wzbogacają tradycyjne wędliny o dodatkowe smaki. W Pearland w Teksasie prowadzący pomaga Ronnie Killenowi przyprawiać i upiec mostek i żeberka wołowe. Klienci mogą zamówić mięsa również w odsłonie Tex-Mex. Następnie Roger udaje się do Houston w Teksasie, aby spotkać się ze współwłaścicielem Khoi Barbecue, Donem Nguyenem, który tworzy dania inspirowane kuchnią azjatycką.