Człowiek, ogień i wyżerka (9/13)
(Man Fire Food)

W skrócie
Tym razem Roger Mooking przybywa do Lockhart, gdzie spotyka się z Mattem i Calebem odpowiedzialnymi za zaprojektowanie i wykonanie zestawu grillowego oferującego siedem różnych urządzeń do gotowania.
Oglądaj w telewizji

Opis
Prowadzący Roger Mooking przemierza Amerykę i podgląda najbardziej innowacyjne sposoby gotowania na ogniu. Jego uwagę przykuwają nie tylko robione na zamówienie grille i wędzarki, ale też niewielkie ogniska. Odwiedza zarówno mistrzów grillowania i szefów kuchni, jak również gotujących czysto amatorsko domowych kucharzy.
Tym razem Roger Mooking przybywa do Lockhart w Teksasie, gdzie spotyka się z Mattem i Calebem Johnsonami odpowiedzialnymi za zaprojektowanie i wykonanie zestawu grillowego oferującego aż siedem różnych urządzeń do gotowania. Razem z lokalnym szefem kuchni Arturo Ramonem II z Blanco River Meat Co. przygotowuje danie z koziny i drobiu.