Makłowicz w podróży: Podróż 35. Tunezja - Monastyr

W skrócie
Makłowicz podróżuje po krajach Maghrebu. W Tunezji kucharz wypływa z portu Teboulba koło Monastyru do hodowli ryb znajdującej się na pełnym morzu. Następnie odwiedza restaurację Cap Grill.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Robert Makłowicz podróżuje po krajach Maghrebu. W Tunezji kucharz wypływa z portu Teboulba koło Monastyru do hodowli ryb znajdującej się na pełnym morzu. Później wędruje po medynie, czyli starym mieście, a zarazem wielkim targowisku. Następnie Robert odwiedza restaurację Cap Grill, gdzie degustuje dania z surowego mięsa i ryb. Na koniec, już poza Monastyrem, Robert próbuje 14 rodzajów bsisy, czyli tradycyjnego dania Tunezyjczyków.