Ewa gotuje (398)
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie
Tym razem Ewa upiecze jabłka w cieście, które przyprawi cynamonem. Poda też rosół na kaczym korpusie i karkówkę z warzywami, którą przyrządzi w myśliwskim kociołku, ustawionym na ogniu.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne dania, które proponuje, są szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Tym razem Ewa upiecze jabłka w cieście, które przyprawi cynamonem. Poda też rosół na kaczym korpusie i karkówkę z warzywami, którą przyrządzi w myśliwskim kociołku, ustawionym na ogniu. Pokaże też, jak zrobić kiszonkę z papryki i kapusty. Na deser zaś zaserwuje kogel-mogel na owocach - brzoskwiniach, morelach i gruszkach.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (465)
Pt, 19.12 2:00
Ewa gotuje (466)
Pt, 19.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (426)
Pt, 19.12 2:45
Ewa gotuje (427)
Pt, 19.12 3:15
Ewa gotuje (467)
So, 20.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (428)
So, 20.12 2:50
Ewa gotuje (429)
So, 20.12 3:20
Ewa gotuje (548)
So, 20.12 7:30
Ewa gotuje (549)
So, 20.12 8:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (561-ost.)
So, 20.12 11:30