Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka

W skrócie
Twierdza Osowiec położona niedaleko Moniek w Biebrzańskim Parku Narodowym. Okrasa wraz z żołnierzami miejscowego garnizonu ugotuje kilka potraw. Wśród składników królować będą ziemniaki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twierdza Osowiec położona niedaleko Moniek w Biebrzańskim Parku Narodowym. Karol Okrasa wraz z żołnierzami miejscowego garnizonu ugotuje kilka potraw. Wśród składników królować będą ziemniaki. Pierwsze danie to pieczona na ruszcie ryba podana z purée. Następnie kucharz zrobi sałatkę z ziemniaków i śledzi. Na końcu żołnierze spróbują smaku żeberek duszonych oczywiście z ziemniakami.