Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Twierdza Osowiec położona niedaleko Moniek w Biebrzańskim Parku Narodowym. Okrasa wraz z żołnierzami miejscowego garnizonu ugotuje kilka potraw. Wśród składników królować będą ziemniaki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Twierdza Osowiec położona niedaleko Moniek w Biebrzańskim Parku Narodowym. Karol Okrasa wraz z żołnierzami miejscowego garnizonu ugotuje kilka potraw. Wśród składników królować będą ziemniaki. Pierwsze danie to pieczona na ruszcie ryba podana z purée. Następnie kucharz zrobi sałatkę z ziemniaków i śledzi. Na końcu żołnierze spróbują smaku żeberek duszonych oczywiście z ziemniakami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...