Kuchenne rewolucje: Łódź, Bistro Galancie (6/13)
W skrócie
Anna i Kuba otworzyli Bistro Galancie w pobliżu uniwersytetu i akademika. Poprosili o pomoc matkę mężczyzny, która przez lata prowadziła bar. Studenci nie zjawiali się tak licznie, jak oczekiwano.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna edycja jednego z najpopularniejszych programów rozrywkowych. Znana z ciętego języka i bezkompromisowości Magda Gessler ma już na swoim koncie ponad 250 przeprowadzonych rewolucji w restauracjach, a mimo to nie brakuje jej pomysłów na kolejne metamorfozy wnętrz i przepisy kulinarne. W 20. edycji programu restauratorka po raz kolejny wyrusza w tournée po Polsce, aby postawić na nogi podupadające lokale. Tylko ona może je uratować od bankructwa. Nie obejdzie się jednak bez komplikacji. Magda Gessler będzie bardzo zaskoczona tym, do jakiego stanu mogą zostać doprowadzone kulinarne biznesy.
Ania i Kuba prowadzą niewielkie Bistro Galancie blisko centrum Łodzi. Własny biznes miał pomóc im pozbierać się po tragedii, jaką była śmierć dziecka. Właściciele założyli, że bliskość Uniwersytetu i akademika zagwarantuje dużą liczbę klientów, choć lokal mieści się w piwnicy. Postanowili skorzystać z pomocy mamy Kuby, Marii, która przez kilkanaście lat prowadziła bar, w którym podawała domowe obiady. Studenci nie zjawiali się jednak tak licznie, jak oczekiwano, więc bistro na siebie nie zarabiało. Sytuacji nie poprawiały również burzliwe relacje z rodzicielką. Po kolejnych kłótniach para praktycznie została sama, wspierana jedynie przez brata Kuby, Igora. Każde z nich jest gotowe zawalczyć o utrzymanie lokalu i odwrócenie złej passy. Na pomoc wezwali Magdę Gessler.