Kuchenne rewolucje: Wrocław, Tarta Poducha (5/13)

program rozrywkowy Polska 2019  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Krzysztof i Adrian otworzyli we Wrocławiu bistro. Niestety, pewnego dnia komornik zajął konto lokalu. Zmarły ojciec Adriana, którego ten w zasadzie nie znał, zostawił po sobie długi...

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kolejna edycja jednego z najpopularniejszych programów rozrywkowych. Znana z ciętego języka i bezkompromisowości Magda Gessler ma już na swoim koncie ponad 250 przeprowadzonych rewolucji w restauracjach, a mimo to nie brakuje jej pomysłów na kolejne metamorfozy wnętrz i przepisy kulinarne. W 20. edycji programu restauratorka po raz kolejny wyrusza w tournée po Polsce, aby postawić na nogi podupadające lokale. Tylko ona może je uratować od bankructwa. Nie obejdzie się jednak bez komplikacji. Magda Gessler będzie bardzo zaskoczona tym, do jakiego stanu mogą zostać doprowadzone kulinarne biznesy.

Krzysztof i Adrian sprowadzili się do Wrocławia, a potem otworzyli tam niewielkie bistro. W menu znalazły się dania kuchni włoskiej oraz francuskiej, m.in. tarty z różnorodnymi farszami. Wnętrze wypełniono kolorowymi poduszkami. Stąd też wzięła się nazwa: Tarta Poducha. Adrian skończył technikum gastronomiczne i pracował w restauracjach od szesnastego roku życia, więc miał już doświadczenie, mimo młodego wieku. Natomiast Krzysiek świetnie sobie radził w kwestiach marketingowych. Początki okazały się obiecujące - właściciele nie zarabiali dużo, ale byli w stanie się utrzymać biznes. Niestety, pewnego dnia komornik zajął konto bistra. Zmarły ojciec Adriana, którego ten w zasadzie nie znał, zostawił po sobie długi, obciążając kompletnie nieświadomych mężczyzn. Obaj z dnia na dzień zostali bez pieniędzy. W beznadziejnej sytuacji pomogły im przyjaciółki, Monika i Jowita. Pracują w restauracji, nie oczekując zapłaty. Obecnie Tarta Poducha ma kilku stałych bywalców, to jednak nie wystarczy.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...