Kuchenne rewolucje: Porto di mare, Trzebinia (11/14)
W skrócie
Roman otworzył w Trzebini restaurację z daniami rybnymi, ale miejsce to nie znalazło uznania. Właściciel zaczął więc serwować dania kuchni polskiej. Takie rozwiązanie też okazało się niewystarczające.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny pomaga właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Kulinarna ekspertka doskonale wie, ile pracy wymaga prowadzenie własnego lokalu, zna też drogę prowadzącą do sukcesu. Widzowie przekonają się, jaką krytykę należy przyjąć, jakich zmian dokonać oraz o czym szczerze porozmawiać - by rewolucja została zaakceptowana.
Za namową 21-letniego kucharza Roman postanowił otworzyć w niewielkiej Trzebini restaurację z daniami rybnymi i nazwał ją Porto di mare, czyli po polsku "port morski". Niestety miejsce to nie znalazło uznania w oczach lokalnych mieszkańców. Pan Roman postanowił zmienić kartę i serwować najpopularniejsze dania kuchni polskiej. Takie rozwiązanie również okazało się niewystarczające, by restauracja prosperowała jak należy. Właściciel i jego pracownicy potrzebują wskazówek i fachowych porad Magdy Gessler.