Kuchenne rewolucje: Zajazd Florencja (3/13)
W skrócie
Zajazd Florencja powstał dla córki Jerzego. Urządzony w całości przez nią lokal zyskał popularność. Niestety, Żaneta zginęła w wypadku. Od tamtej pory biznesem opiekowali się wyłącznie pracownicy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna edycja jednego z najpopularniejszych programów rozrywkowych. Znana z ciętego języka i bezkompromisowości Magda Gessler ma już na swoim koncie ponad 250 przeprowadzonych rewolucji w restauracjach, a mimo to nie brakuje jej pomysłów na kolejne metamorfozy wnętrz i przepisy kulinarne. W 20. edycji programu restauratorka po raz kolejny wyrusza w tournée po Polsce, aby postawić na nogi podupadające lokale. Tylko ona może je uratować od bankructwa. Nie obejdzie się jednak bez komplikacji. Magda Gessler będzie bardzo zaskoczona tym, do jakiego stanu mogą zostać doprowadzone kulinarne biznesy.
Zajazd Florencja powstał dziesięć lat temu, dla córki Jerzego, która marzyła o własnej restauracji. Urządzony w całości przez nią lokal zyskał ogromną popularność. Niestety, Żaneta zginęła w wypadku. Od tamtej pory biznesem opiekowali się wyłącznie pracownicy. Kiedy Jolanta odwiedziła restauracje, zdążyła ona już nieco podupaść. Menu nie uległo zmianie, zawiera m.in. kotlet de volaille i żurek. Mimo braku klientów, właściciele nie zamierzają zamykać lokalu, a personel traktują jak rodzinę. Sami nie mają pojęcia o prowadzeniu biznesu, więc poprosili o pomoc Magdę Gessler.