Ewa gotuje (333)

magazyn kulinarny Polska 2018  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Gospodyni programu wykorzysta zmodyfikowaną recepturę na toskańską zupę fasolową. Na danie główne usmaży kotlety z piersi indyczej, panierowane w bułce tartej, parmezanie i orzeszkach ziemnych.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

W tym odcinku gospodyni programu wykorzysta nieco zmodyfikowaną przez siebie recepturę na toskańską zupę fasolową. Zamiast włoskiej wędliny Ewa Wachowicz użyje naszej kiełbasy, a czarną kapustę zastąpi młodym szpinakiem. Prowadząca nie będzie swojej potrawy zagęszczać czerstwym pieczywem, ale poda ją w chlebie. Na danie główne prowadząca usmaży kotlety z piersi indyczej, panierowane w bułce tartej, parmezanie i orzeszkach ziemnych. Następnie zrobi sernik kokosowy bez pieczenia, a udekoruje go musem z mango.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...