Okrasa łamie przepisy: Zielona kuchnia
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Śr, 08.05 7:00
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe
Śr, 08.05 7:20
Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki
Śr, 08.05 7:45
Okrasa łamie przepisy: Tajemnice domowej kiełbasy
Śr, 08.05 8:15
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób
Śr, 08.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
Śr, 08.05 14:50
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze
Śr, 08.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski
Śr, 08.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia bez mleka
Śr, 08.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
Czw, 09.05 7:15