Ewa gotuje (332)

magazyn kulinarny Polska 2018  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz wybiera się na off-road. W związku z tym przygotuje potrawy dające dużo energii. Przyrządzi kotlety indycze panierowane w orzeszkach ziemnych i mus czekoladowy z owocowym purée.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

W tym odcinku Ewa Wachowicz wybiera się na off-road. W związku z tym przygotuje potrawy dające dużo energii. Na początek upiecze podpłomyk, który może być doskonałą bazą dla kanapek z chrupiącym boczkiem. Następnie zrobi kotlety indycze, panierowane w orzeszkach ziemnych. Na deser zaś przygotuje delikatny mus czekoladowy z owocowym purée z mango, brzoskwini oraz bananów.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...