Okrasa łamie przepisy: Świeże mazurskie ryby

magazyn kulinarny Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz prezentuje dania ze świeżych ryb. Serwuje smażone sielawy w marynacie pigwowej, a później w zimnym sosie majonezowym. Trzecia propozycja to mazurska zupa rybna z lina i szczupaka.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Kucharz zaprezentuje, jak przygotować trzy dania, których głównym składnikiem są świeże ryby. Najpierw poda smażone sielawy w marynacie pigwowej, a później w zimnym sosie majonezowym. Trzecia propozycja to mazurska zupa rybna z lina i szczupaka oraz kiszonego ogórka.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...